Het is van belang dat de deuren in een woning of pand voldoen aan strenge eisen. GND-deuren zijn uitgebreid getest op de brandwerendheid van de deuren. Hierdoor kan het risico op slachtoffers zoveel mogelijk worden gereduceerd wanneer er een brand ontstaat. GND-deuren zijn brandwerend. Daardoor zijn deze onmisbaar wanneer u voor veiligheid kiest.

Jaarlijks overlijden er in Nederland meer dan 30 mensen bij een woningbrand. Daarom hebben brandvertragende deuren en deur-kozijncombinaties een hele belangrijke rol in de brandcompartimenering van gebouwen. Door de brandwerendheid van de deuren wordt de uitbreiding van de brand beperkt. Hierdoor hebben aanwezigen de kans om korte tijd in een ruimte te verblijven en beschermd te zijn tegen brand. Daardoor worden er veel slachtoffers en schade voorkomen of beperkt. 

Wat is een GND-deur? 

Het belang van brandwerendheid van deuren is duidelijk. Maar, hoe herkent u deze deuren? Aan de hand van een aantal labels aan de hangzijde van de deur. Hier vindt u het rode garantielabel en daaronder het zekerheidslabel. Hierop is ook een QR-code te vinden. Wanneer deze wordt uitgelezen ziet u meteen hoe de deur is geleverd en wie er verantwoordelijk is voor welke werkzaamheden bij het plaatsen en controleren. Daarnaast vindt u hier ook welke prestaties de deur levert. Zo is de deur 30 of 60 minuten brandwerend. Alle onderdelen van een GND-deur voldoen aan het testcertificaat. Dit maken we duidelijk door middel van de zekerheidsklassen. De brandwerendheid van deuren geeft een veilig gevoel. Dat wil toch iedereen? 

Brandwerende deur: de kenmerken

Brandwerende deuren inclusief kozijnen worden uitgebreid getest in Nederland volgens NEN 6069. Deze norm verwijst naar de Europese norm voor brandwerende deuren. Hierdoor bent u er met een GND-deur zeker van dat deze voldoet aan alle eisen en zorgt voor maximale prestaties tijdens een brand. 

WIlt u meer informatie over de brandwerendheid van deuren met een GND-label? Neem vrijblijvend contact met ons op. We voorzien u graag van de juiste antwoorden op uw vragen. 

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Veel vragen en antwoorden over deuren en garanties zijn opgenomen in de publicatie
Veel gestelde vragen over deuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GND.