BENG-eisen

Isolatie

Goede thermische isolatiedeuren maken het verschil tussen huis en thuis. Ze dragen bij aan behaaglijk en comfortabel wonen. Positief effect: geen energieverspilling en een lagere energierekening. Wat mag u verwachten van isolerende deuren met het GND-label? Dat en meer leest u hieronder.

Wat zijn BENG-eisen?

Voor nieuwbouw gelden strenge eisen met betrekking tot energiebehoefte en verbruik. Hiervoor zijn BENG-eisen van toepassing. De BENG-eisen zijn vanaf 1 januari 2021 in werking gesteld. Deze gelden voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw. BENG staat voor Bijna Energieneutrale Gebouwen en aan deze eisen moet worden voldaan bij nieuwbouw. Er worden door deze bouwregels eisen gesteld aan de hand van drie individueel te behalen eisen.

  • De maximale energiebehoefte in kWh per m2 per jaar.
  • Het maximale primair fossiel energiegebruik. Dit geldt ook in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar.
  • Het minimale hernieuwbare energie in procenten.

De eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Richtlijn Energieprestatie Gebouwen (EPBD). Hiermee vervangen de BENG-eisen de energieprestatie coëfficiënt (EPC).

GND Garantiedeuren hebben effect op de BENG-eisen

Alle GND aangesloten gespecialiseerde deurenfabrieken voor houten binnen- of buitendeuren, moeten voldoen aan de eisen zoals die door Stichting Garantiedeuren GND zijn opgesteld. Deuren met het GND-label voldoen aan de BENG-eisen en hebben effect op de drie bovenstaande individuele eisen die gesteld worden.

GND voldoet aan verschillende eisen

Naast de BENG-eisen hebben deuren met GND-garantie ook andere eisen waar deze effect op hebben en waar deze aan voldoen. GND-garantie wordt afgegeven op houten binnendeuren die ten minste voldoen aan de eisen van de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 2211 voor “houten binnendeuren en kozijnen”. Daarnaast zijn de deuren voorzien van een KOMO attest-met-productcertificaat. De controle van de fabricage worden net als de levering en montage uitgevoerd door de onafhankelijke en gecertificeerde instelling SKH. Dit geeft zekerheid van kwalitatieve en hoogwaardige producten. Hierdoor hebben deze een lange levensduur die bijdraagt aan duurzaam gebruik van het materiaal.

Contact

Heeft u een vraag over de BENG-eisen of over GND-garantie? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van de juiste informatie of een passend advies.

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak