GND-webinar geluid

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 20% van de Nederlanders langdurig geluidhinder ervaart. Geluid op de werkplek heeft een negatieve invloed op het werkklimaat en vermindert bovendien duidelijk het concentratievermogen en de productiviteit ook nu we meer thuiswerken. En in huis is de mate van geluidsisolatie van grote invloed op het wooncomfort en welbevinden.

Gebruik van een deurset met de juiste geluidwerende prestaties kan de overlast sterk verminderen. Welke deur is waarvoor nodig en hoe wordt dit getest?

Het GND-webinar heeft plaatsgevonden op 28 oktober. Bekijk hieronder de film, als u het heeft gemist of nog even wilt terugkijken. De flyer waar in het webinar naar verwezen wordt kunt u hier downloaden. De PDF van de presentaties kunt u hier downloaden. Wij wensen u veel kijk en lees plezier.

Programma

12.30 uur      Geluid als storende factor
Erik Roelofsen, directeur Nederlandse Stichting Geluidshinder NSG, over het belang van geluidwerende deuren. Het gaat veel verder dan alleen comfort.

12.37 uur      Meten = weten
Theo Scheers senior adviseur bouwakoestiek bij PEUTZ licht toe hoe de akoestische prestatie van producten wordt gemeten in het laboratorium. Hij licht toe wat er komt kijken bij het testen van geluidwerende deuren en waar de lezer van een testrapport op moet letten.

12.50 uur      Geluidwerende deuren
Henk Breel, directeur Stichting garantiedeuren GND, vertelt welke geluidsdefinities GND hanteert en laat aan de hand van een tabel zien welke deurset waarvoor kan worden ingezet. Ook licht hij toe hoe u geluidwerende deuren kunt herkennen en beoordelen.

13.02 uur      Geluid in de praktijk
Ron de Jonge adviseur bouwfysica bij DGMR vertelt hoe het in de praktijk werkt. Er komen best practices en voorbeelden voorbij hoe faalkosten voorkomen kunnen worden.

13.15 uur      Rondetafelgesprek
De sprekers gaan onder leiding van Marieke Heesakkers in op enkele prikkelende stellingen en prangende vragen die deelnemers hebben gesteld via de chat.

13.35 uur      Einde webinar

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak