GND-webinar geluid

Per 1 juli 2021 gelden er nieuwe eisen voor rookwerendheid van deuren. En dat is belangrijk, want rook is doodsoorzaak nummer 1 bij brand. Met deze strengere eisen moet de rookverspreiding bij brand afnemen en het aantal slachtoffers dalen.

GND organiseerde op 24 juni een webinar over de nieuwe eisen voor rookwerende deuren en wat dit betekend voor brandwerende deuren. Ook de zelfsluitendheid van woningtoegangsdeuren in woongebouwen en de wet kwaliteitsborging (die naar verwachting komend jaar in werking treedt) kwam hierin aan bod.

Bekijk hieronder de film, als u het heeft gemist of nog even wilt terugkijken. De PDF van de presentaties kunt u hier downloaden. Wij wensen u veel kijk en lees plezier.

Programma

12.30 uur    Welkom door presentator Marieke Heesakkers

Nut en noodzaak

Lieuwe de Witte, senior onderzoeker bij Brandweeracademie (IFV)
laat zien wat het gevaar is en hoe je rookverspreiding bij brand kunt voorkomen. Hij deelt ervaringen uit het praktijkonderzoek naar rookverspreiding in Oudewater en gaat in op de rol van gesloten deuren.

Tafelgesprek
Dagvoorzitter Marieke Heesakkers gaat in gesprek met twee specialisten:

Harm Leenders, hoofd laboratorium voor brand bij Peutz

Henk Breel, directeur GND-garantiedeuren

De volgende drie onderwerpen komen aan bod:

Nieuwe eisen voor rookwerendheid per juli 2021
Wat zijn de nieuwe eisen voor deuren en kozijnen, wat houden de testen en classificaties in, wat betekent dit voor deuren, wat is er al en waar worden ze toegepast.

Zelfsluitendheid van deuren per juli 2021
Wat zijn de nieuwe eisen voor zelfsluitendheid van appartement-entreedeuren, welke invloed heeft het op de testrapporten, hoe worden de deurdrangers in de brandtesten beproefd en wat betekent dit voor deuren.

Wet kwaliteitsborging per 1 januari 2022
Hoe herken je rook- en brandwerende deuren. Welke prestaties zijn te achterhalen en waar haal je de aanvullende informatie.

Chatbox
Het webinar is interactief, technische vragen worden door de specialistische moderatoren beantwoord en daar waar van toepassing voorgelegd aan de studiogasten.

13.35 uur      Einde webinar

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak