Anti inbraak deuren

Inbraak

Inbraakwerende deuren en kozijnen met het GND-label verlagen de kans op ongewenste indringers aanzienlijk. Deze deuren zijn uitgebreid getest en voldoen gegarandeerd aan alle eisen. Een deur met GND-garantie geeft een veilig gevoel!

Anti inbraak deuren

Inbraak

Inbraakwerende deuren en kozijnen met het GND-label verlagen de kans op ongewenste indringers aanzienlijk. Deze deuren zijn uitgebreid getest en voldoen gegarandeerd aan alle eisen. Een deur met GND-garantie geeft een veilig gevoel!

Waarom een inbraakwerende deur?

Dagelijks vinden ca. 75 inbraken plaats. Volgens de cijfers van het CBS  wordt er elk jaar ongeveer tussen de 25.000 en 30.000 keer ingebroken. Inbrekers herkennen slechte deuren en ramen in een oogwenk; binnen enkele minuten zijn ze binnen. Na een inbraak of inbraakpoging daalt het gevoel van veiligheid in de eigen woning aanmerkelijk. Zo’n 75% van de inbraken vindt plaats via de voor-, achter- of tuindeur. Een deugdelijke deur/kozijn-combinatie met het juiste glas en hang- & sluitwerk verlaagt de kans op een inbraak aanzienlijk. Daarmee leveren inbraakwerende deuren een onmisbare bijdrage aan het voorkomen van inbraken en het bevorderen van het veiligheidsgevoel van bewoners.

Hoe herken ik een inbraakwerende deur?

Een inbraakwerende GND-buitendeur is te herkennen aan het garantielabel en het daaronder geplaatste zekerheidslabel in de hangzijde van de deur. Na het uitlezen hiervan is in een oogopslag te zien hoe de deur is geleverd, wie verantwoordelijk is voor de verschillende werkzaamheden bij het proces van plaatsen en controleren en welke prestaties de deur of deur/kozijn-combinatie levert. Het prestatiescherm geeft aan of de deur in weerstandsklasse 0, 2 of 3 valt. Controle op de fabricage en de levering en montage hiervan vindt plaats door een onafhankelijke, gecertificeerde instelling. Met verschillende zekerheidsklassen maken we bovendien duidelijk of alleen het deurblad of ook het hang- en sluitwerk en de combinatie met het kozijn gegarandeerd voldoen aan het testcertificaat. Een inbraakwerende GND-deur geeft een veilig gevoel. Dat wil toch iedereen?

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

Kenmerken van een inbraakwerende deur

Houten buitendeuren dienen volgens het bouwbesluit minimaal te voldoen aan inbraakwerendheidsklasse 2. Het Bouwbesluit bepaalt waar inbraakwerende deuren in een gebouw aangebracht moeten worden en geeft aan op welke wijze de deuren en kozijnen getest moeten worden. Hierbij gaat het voor deuren in woningen om de inbraakwerendheidsklasse 0, 2 (3 minuten) en 3 (5 minuten).

Minimaal weerstandsklasse 2
Inbraakwerende deuren inclusief kozijnen worden in Nederland getest volgens de NEN 5096. De NEN 5087 geeft de methode aan om te bepalen welke deuren van een woning inbraakwerend moeten zijn uitgevoerd. Deze deuren moeten in Nederland minimaal voldoen aan de eisen voor weerstandsklasse 2. Een aantal GND-producenten heeft ook deuren met weerstandsklasse 3 in het assortiment.

Zekerheidslabel
Hoe de inbraakwerende deur- en kozijncombinatie is getest en welke prestatie is behaald, is terug te vinden in het betreffende testrapport. Om te voldoen aan het testrapport moeten alle onderdelen worden uitgevoerd zoals getest. Door de QR-code op het zekerheidslabel te scannen weet u waar de deur aan voldoet.

Politie Keurmerk Veilig Wonen
GND-deuren met weerstandsklasse 2 inbraakwerendheid voldoen aan het bouwbesluit. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) volgt het bouwbesluit en eist ook klasse 2. De minimum eis die het Bouwbesluit stelt, geldt voor de geplaatste deur. Daarbij is niet alleen de deurenfabrikant betrokken, maar ook de fabrikant van het deurkozijn en degene die de deur afhangt. Hierbij moet ook het hang- en sluitwerk, het glas en de beglazing betrokken worden. Voor bergingsdeuren gelden in het kader van GND-garantie soms geen eisen. Het PKVW stelt soms aanvullende eisen.

GND-zekerheidsklasse® I, II en III
Met verschillende zekerheidsklassen maken we duidelijk of alleen het deurblad of ook het hang- en sluitwerk en de combinatie met het kozijn gegarandeerd voldoen aan het testcertificaat. Bovendien zijn de verantwoordelijkheden van het GND-aangesloten bedrijf en die van de aannemer/afnemer hieronder terug te vinden. Voor de binnendeuren is dit opgedeeld in GND-zekerheidsklasse I, II en III. Voor buitendeuren betreft dit GND-zekerheidsklasse II en III. Meer informatie vindt u in de verantwoordelijkhedenmatrix voor binnen- of buitendeuren.

FILM

Bekijk hier de GND-film over de noodzaak van inbraakwerende deuren:

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak