Brandwerende deuren

Deuren met een GND-label zijn brandwerend en daarom onmisbaar als u voor veiligheid kiest. Dit is zeker van belang, nu het bouwbesluit hier regels voor op heeft genomen. Bent u benieuwd naar deze regels? Lees dan hieronder verder.

 

 

Brand

Deuren met een GND-label zijn brandwerend en daarom onmisbaar als u voor veiligheid kiest. Hieronder leest u hoe u onze deuren eenvoudig herkent en wat u mag verwachten van een deur met GND-garantie.

Bouwbesluit brandwerende deuren

Brandwerende deuren zijn er voor ontwikkelt om u te allen tijden een veilig gevoel te geven. Een brand kan zich namelijk razendsnel verspreiden en richt daarnaast ook nog is een hoop schade aan. Het is voor de veiligheid hierdoor van belang om een pand zo brandvertragend mogelijk in te richten. Voor sommige gebouwen zijn brandwerende deuren daarom ook wettelijk verplicht. Het Bouwbesluit heeft hierdoor verschillende eisen opgesteld met betrekking tot brandwerende deuren.

Bouwbesluit eisen brandwerende deuren

Het Bouwbesluit geeft aan dat brandwerende deuren bij zowel nieuwe als oude gebouwen verplicht zijn. Zo dienen bij oudere gebouwen brandcompartimenten gecreëerd te worden die minimaal twintig minuten brandvertragend zijn. Ook de kozijnen en randen moeten hierbij brandwerend zijn. Bij nieuwe gebouwen daarentegen dienen de deuren op z’n minst zestig minuten brand- en rookvertragend te zijn. Hierbij moeten de deuren zelfsluitend zijn, zodat deze bij brand automatisch dicht zullen gaan.

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

Voordelen wanneer u voor GND Garantiedeuren kiest

Door de gepubliceerde testresultaten en keurmerken op onze website, weet u dat onze deuren (30, 60 of 90 minuten brandvertragend) met hoge kwaliteit worden ontwikkelt. Al onze brandwerende deuren voldoen dan ook aan de eisen van het Bouwbesluit. Zo bieden wij gebouwen door onze brandvertragende deuren weerstand, waardoor de brand voor bepaalde tijd niet over kan slaan naar een andere ruimte. Ook zijn al onze brandvertragende deuren rookwerend. Bovendien veroorzaakt rook vaak veel schade aan een pand en kan het verduisterende effect voor een dodelijke afloop zorgen.

Brandwerende deur met GND-garantie

Brandwerende deuren met GND-garantie, herken je aan het label aan de zijkant van de deur. Scan de QR-code en zie welke GND-zekerheidsklasse van toepassing is op uw deur.

Wilt u meer weten over brandwerende deuren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van geschikte brandwerende deuren voor uw pand.

FILM

Bekijk de YouTube film hieronder over de noodzaak van goede brand- en rookwerende deuren.

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak