Bouwbesluit hoogte deuren

In het nieuwe bouwbesluit zijn er regels gesteld aan de hoogte van deuren. Deuren mogen een bepaalde hoogte hebben, voor verschillende functies. Deuren met een GND-garantie label voldoen hieraan. Wil je hier meer over weten? Lees dan hieronder verder.

Brand

Deuren met een GND-label zijn brandwerend en daarom onmisbaar als u voor veiligheid kiest. Hieronder leest u hoe u onze deuren eenvoudig herkent en wat u mag verwachten van een deur met GND-garantie.

Bouwbesluit hoogte deuren

Het is enorm belangrijk om goede deuren met een juiste hoogte te plaatsen in uw huis of bedrijfspand. Een goede deur biedt veel functies, zoals het tegen gaan van brand, rook en kou. Maar een goede deur biedt nog meer functies. Hierbij kunt u denken aan het veilig maken van een route om uw huis te verlaten en binnen te treden. Het kan namelijk voorkomen dat u uw huis moet verlaten in geval van nood. Dit moet snel en veilig kunnen gebeuren, daarom zijn de eisen van de hoogte van deuren opgenomen in het bouwbesluit. Wilt u meer weten over het nieuwe bouwbesluit? Lees dan hieronder verder.

Eisen aan de hoogte van deuren

In het nieuwe bouwbesluit zijn eisen gesteld aan de hoogte van een deur. Deuren moeten een minimale afmeting hebben, in zowel lengte als breedte. Deze eisen zijn gebaseerd op de veiligheid van mensen die zich door een desbetreffende deur bewegen. De eisen gelden namelijk alleen voor deuren die op de vluchtroute van uw huis of bedrijfspand liggen. Op deze manier kan iedereen het huis of bedrijfspand gemakkelijk verlaten in geval van nood en kunnen hulpdiensten zonder problemen naar binnen.

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

Voordelen van een GND-garantiedeur

Wanneer u kiest voor een GND Garantie deur, zijn de voordelen groot. Al onze deuren voldoen aan de eisen van het nieuwe bouwbesluit. Bovendien kunnen deze op correcte wijze geplaatst worden. Andere voordelen zijn:

  • Een uitstekende kwaliteit
  • Boven gemiddeld goede garantie
  • Goede isolatie, waardoor een reductie van de energierekening plaatsvindt.
  • Verbeterde inbraakveiligheid van uw huis of bedrijfspand
  • Vermindering van geluidsoverlast
  • Duurzaamheid

Kwalitatief goede deur met GND-garantie

Onze deuren bevatten allen een GND-garantie en zekerheidslabel. Dit label toont aan dat de deur voldoet aan de eisen die zijn opgesteld door Stichting Garantiedeuren GND. Dit label bevat een QR-code, wanneer u deze scant, ziet u welke GND-zekerheidsklasse van toepassing is voor uw deur. GND biedt u een meerjarige garantie conform het uniforme GND-garantie reglement. Bovendien voldoen al onze deuren aan de Nationale beoordelingsrichtlijnen. De deuren zijn daarbij voorzien van een KOMO-kwaliteitsverklaring.

Wilt u meer weten over onze deuren? Wij bespreken graag samen de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

FILM

Bekijk de YouTube film hieronder over de noodzaak van goede brand- en rookwerende deuren.

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak