Ruimte onder de deur

Het is van belang om een ruimte onder de deur te hebben, zo staat dit in het bouwbesluit. Dit bevorderd de doorstroom van lucht, waardoor de kwaliteit van lucht in een huis verbeterd wordt. Wilt u meer weten over de belangen van een ruimte onder de deur? Lees dan hieronder verder.

Tocht

Tochtwerende deuren zorgen voor wooncomfort en efficiënt energieverbruik. Lees hieronder meer over de kenmerken van luchtdichte en tochtvrije deuren en kozijnen voorzien van het GND-label.

Bouwbesluit over de ruimte onder de deur

Het is enorm belangrijk om goede deuren te plaatsen in uw huis of bedrijfspand. Een goede deur biedt veel functies, zoals het tegen gaan van brand, rook en kou. Maar een goede deur biedt nog meer functies. Denk hierbij aan een goede luchtverversing door de ruimte onder de deur, een van de nieuwe eisen in het bouwbesluit. Wilt u meer weten over het nieuwe bouwbesluit? Lees dan hieronder verder.

Eisen ruimte onder de deur

In het nieuwe bouwbesluit zijn eisen gesteld aan de ruimte onder een deur. Er moet namelijk genoeg ruimte zijn. Door deze ruimte is er een goede doorstroom van lucht mogelijk. Dit maakt een goede ventilatie mogelijk, wat de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk verbetert. Een verbeterde luchtkwaliteit bevordert de gezondheid van de mens. Het is dus onwijs van belang om goede deuren te plaatsen, die geplaatst worden conform de eisen van het bouwbesluit.

Voordelen van een GND Garantie deur

Wanneer u kiest voor een GND Garantie deur zijn de voordelen groot. Al onze deuren voldoen aan de eisen van het nieuwe bouwbesluit. Bovendien kunnen ze correct worden geïnstalleerd. Andere voordelen zijn:

  • Een uitstekende kwaliteit
  • Boven gemiddeld goede garantie
  • Goede isolatie, waardoor een reductie van de energierekening plaatsvindt.
  • Verbeterde inbraakveiligheid van uw huis of bedrijfspand
  • Vermindering van geluidsoverlast
  • Duurzaamheid

GND-garantie en kwaliteit

Onze deuren bevatten allen een GND-garantie en zekerheidslabel. Dit label toont aan dat de deur voldoet aan de eisen die zijn opgesteld door Stichting Garantiedeuren GND. GND biedt u een meerjarige garantie conform het uniforme GND-garantie regelement. Bovendien voldoen al onze deuren aan de Nationale beoordelingsrichtlijnen. Dit betekent dat de deuren zijn voorzien van een KOMO-kwaliteitsverklaring.

Wilt u meer weten over onze deuren? Wij bespreken graag samen de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

Figuur classificaties EN 12207 1999 waterdichtheid

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak