Brandvertragende deur

Een brandvertragende deur is ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en brand. Deuren met een GND-kwaliteitslabel zijn perfect voor woningen of panden waar het risico op brand of rookschade bestaat.

 

Brandwerende binnendeuren voor uw huis

Brandwerende binnendeuren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en brand. Deuren met een GND-kwaliteitslabel zijn perfect voor woningen of panden waar het risico op brand of rookschade bestaat. Brandwerende binnendeuren zijn gemaakt van materialen die de warmte tijdens een brand binnen houden en voorkomen dat de vlammen zich door het pand verspreiden. Deze deuren bieden ook bescherming tegen rookschade en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Brandvertragende deur: kies voor veiligheid

Een grote ramp, er breekt brand uit in een woning of gebouw. Dan is het natuurlijk van belang dat de mensen tijd hebben om te kunnen ontkomen. Maar hoeveel tijd is er? In het geval van een woningbrand zijn er vaak slechts enkele minuten om weg te komen zonder verwondingen. Dit is natuurlijk niet veel. Maar, stel dat er een heel gebouw ontruimd moet worden door een brand. Dan zijn die enkele minuten veel te weinig. Met een brandvertragende deur zijn er minimaal 30 minuten om weg te komen. Voor andere deuren met een GND-label geldt dat deze zelfs 60 minuten brandwerend zijn. Deuren met een GND-label zijn onmisbaar als u voor veiligheid kiest.

Uitbreiding van de brand beperken

Het belang is duidelijk. In Nederland komen er jaarlijks meer dan 30 mensen om bij een woningbrand. Een brandvertragende deur heeft een belangrijke rol in de brandcompartimentering van gebouwen. Goede branddeuren beperken de uitbreiding van een brand. Deze zorgen ervoor dat de brand zich niet snel kan verspreiden in een woning of gebouw.

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

Hoe herkent u een GND brandvertragende deur?

U herkent een brandvertragende GND-deur aan het rode garantielabel en het daaronder geplaatste zekerheid label voorzien van brand icoon in de hangzijde van de deur. Ook is er een QR-code te vinden. Deze kunt u uitlezen en in een oogopslag zien hoe de deur is geleverd. Daarnaast ziet u wie er verantwoordelijk is voor voor de verschillende werkzaamheden bij het plaatsen en controleren van de deur. Ook ziet u wat de prestaties zijn die de deur en kozijnen leveren. Hierbij ziet u ook staan of de deur 30 of 60 minuten brandwerend is.

Contact

Wilt u meer informatie over GND-garantie of heeft u een vraag of een een brandvertragende GND-deur? Neem dan gerust contact met ons op. We voorzien u graag van de juiste informatie.

MEER WETEN

FILM

Bekijk de YouTube film hieronder over de noodzaak van goede brand- en rookwerende deuren.

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak