Brandwerende binnendeuren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en brand. Deuren met een GND-kwaliteitslabel zijn perfect voor woningen of panden waar het risico op brand of rookschade bestaat. Brandwerende binnendeuren zijn gemaakt van materialen die de warmte tijdens een brand binnen houden en voorkomen dat de vlammen zich door het pand verspreiden. Deze deuren bieden ook bescherming tegen rookschade en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Kies het juiste type deur.

Er zijn drie hoofdtypen brandwerende deuren: staal, hout en glasvezel. Bij GND staan we voor gegarandeerde kwaliteit en optimale deur prestaties op het gebied van brand- en rookwering voor houten binnen- en buitendeuren.

  • Stalen deuren zijn het sterkst, maar ze zijn ook zwaar en duur. 
  • Houten deuren zijn lichter dan staal en minder duur. GND is de overkoepelende organisatie van toonaangevende Nederlandse houten deuren fabrikanten die een gegarandeerde kwaliteit bieden. Zo kies je dus voor zekerheid.
  • Glasvezel deuren zijn licht van gewicht en goedkoop, maar ze hebben de neiging krom te trekken en te barsten na blootstelling aan grote hitte.

Waar moeten brandwerende binnendeuren aan voldoen? 

Bij het kijken naar de criteria voor brandwerende binnendeuren zijn er een aantal eisen belangrijk. GND garantie wordt alleen afgegeven op houten binnendeuren die voldoen aan de volgende eisen:

  • De deur voldoet aan de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 2211 voor “houten binnendeuren en kozijnen” en zijn voorzien van een KOMO attest met-productcertificaat.

Controle en fabricage

De gecertificeerde instelling SKH geeft een geaccrediteerd certificaat af voor de betreffende deuren. Zij verzorgen tevens de kwaliteitscontrole op fabricage, levering en montage.

  • GND stelt in een aantal gevallen aanvullende eisen bovenop de BRL. Dit geeft de zekerheid van kwalitatief hoogwaardige producten met een lange levensduur die bijdragen aan een duurzaam gebruik van materialen. Meer weten? Lees dan de GND technische info.

 

Deurtypen

Bij de juiste brandwerende houten binnendeuren kun je rekening houden met de volgende typen. 

Vlakke deuren; 

Geheel of overwegend in een samengestelde constructie, met of zonder glasopening(en). De dekplaten bestaan uit onder andere fineer, MDF/HDF of HPL.

Voor houten buitendeuren hanteren we alternatieve of aanvullende deurtypen. Hier lees je de verschillende houten buitendeurtypen.

 

Installeer ze op de juiste manier.

Voordat een brandwerende binnendeur geïnstalleerd wordt, moeten er een aantal stappen goed uitgevoerd worden. Waarschijnlijk vanzelfsprekend voor de meesten van ons. Voor het aankoopproces van start gaat, kunt u in de tekeningen zien wat de afmetingen zijn van de deuropeningen. In geval van bestaande bouw of panden, meet dan eerst de breedte van de opening. Meet vervolgens de hoogte van de opening. Tenslotte meet u nog de afstand tussen de vloer en het plafond. Zorg er daarnaast ook voor dat de metingen overeenkomen met de specificaties van de fabrikant voordat de deuren besteld worden.

 

Ik wil een brandwerende binnendeur met GND label!

Dat begrijpen wij! Kijk snel welke bedrijven er aangesloten zijn bij GND. 

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Veel vragen en antwoorden over deuren en garanties zijn opgenomen in de publicatie
Veel gestelde vragen over deuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GND.