Bent u op zoek naar een brandwerende deur voor uw woning? Dat is goed om te horen. Jaarlijks komen er namelijk meer dan 30 mensen om bij een woningbrand. Deuren met een GND-label zijn brandwerend en daarom onmisbaar voor de veiligheid. Daarnaast voldoet u met een GND-deur aan het bouwbesluit (KOMO). Wat wij doen is het bevorderen van de kwaliteit en herkenbaarheid van de deurprestaties van de bij GND-aangesloten gespecialiseerde deurenfabrieken. Daarbij vinden wij duurzaamheid van groot belang en voldoen we aan verschillende keurmerken. Keurmerken waar wij aan voldoen zijn:

  • FSC
  • PEFC
  • PKVW
  • BBN

Waarom een brandwerende deur

Brandvertragende deuren en deur-kozijncombinaties hebben een belangrijke functie in de brandcompartimentering van gebouwen en woningen. De uitbreiding van een brand wordt beperkt met goede branddeuren. Dit zorgt ervoor dat u korte tijd in een ruimte kunt verblijven zonder directe last te ondervinden van de brand. Dit geeft de tijd om de ruimte veilig te verlaten met beperkte brandschade en slachtoffers. 

Hoe herken ik een brandwerende deur

Een brandwerende GND-deur is te herkennen aan het rode garantielabel. Daaronder vindt u dan het geplaatste zekerheidslabel dat voorzien is van brand icoon in de hangzijde van de deur. Er is ook een QR-code te vinden op de deur. Hiermee heeft u beschikking over informatie omtrent de deur. Er is te zien hoe de deur is geleverd, wie verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden en u kunt controleren welke prestaties de deur levert. Daarnaast kunt u op het prestatiescherm aflezen of de deur brandwerend is voor 30 of 60 minuten. Zo bent u altijd op de hoogte van de juiste informatie. 

Meer weten over brandwerende deuren?

Wilt u meer weten over een brandwerende deur en de werking hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. We voorzien u graag van de juiste informatie of een passend advies voor uw situatie. 

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Veel vragen en antwoorden over deuren en garanties zijn opgenomen in de publicatie
Veel gestelde vragen over deuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GND.