Brandwerende deur

Een brandwerende deur is ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en brand. Deuren met een GND-kwaliteitslabel zijn perfect voor woningen of panden waar het risico op brand of rookschade bestaat.

 

Brandwerende binnendeuren voor uw huis

Brandwerende binnendeuren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en brand. Deuren met een GND-kwaliteitslabel zijn perfect voor woningen of panden waar het risico op brand of rookschade bestaat. Brandwerende binnendeuren zijn gemaakt van materialen die de warmte tijdens een brand binnen houden en voorkomen dat de vlammen zich door het pand verspreiden. Deze deuren bieden ook bescherming tegen rookschade en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Brandwerende deur

Bent u op zoek naar een brandwerende deur voor uw woning? Dat is goed om te horen. Jaarlijks komen er namelijk meer dan 30 mensen om bij een woningbrand. Deuren met een GND-label zijn brandwerend en daarom onmisbaar voor de veiligheid. Daarnaast voldoet u met een GND-deur aan het bouwbesluit (KOMO). Wat wij doen is het bevorderen van de kwaliteit en herkenbaarheid van de deurprestaties van de bij GND-aangesloten gespecialiseerde deurenfabrieken. Daarbij vinden wij duurzaamheid van groot belang en voldoen we aan verschillende keurmerken. Keurmerken waar wij aan voldoen zijn:

  • FSC
  • PEFC
  • PKVW
  • BBN

Waarom een brandwerende deur?

Brandvertragende deuren en deur-kozijncombinaties hebben een belangrijke functie in de brandcompartimentering van gebouwen en woningen. De uitbreiding van een brand wordt beperkt met goede branddeuren. Dit zorgt ervoor dat u korte tijd in een ruimte kunt verblijven zonder directe last te ondervinden van de brand. Dit geeft de tijd om de ruimte veilig te verlaten met beperkte brandschade en slachtoffers.

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

Hoe herken ik een brandwerende deur?

Een brandwerende GND-deur is te herkennen aan het rode garantielabel. Daaronder vindt u dan het geplaatste zekerheidslabel dat voorzien is van brand icoon in de hangzijde van de deur. Er is ook een QR-code te vinden op de deur. Hiermee heeft u beschikking over informatie omtrent de deur. Er is te zien hoe de deur is geleverd, wie verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden en u kunt controleren welke prestaties de deur levert. Daarnaast kunt u op het prestatiescherm aflezen of de deur brandwerend is voor 30 of 60 minuten. Zo bent u altijd op de hoogte van de juiste informatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over een brandwerende deur en de werking hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. We voorzien u graag van de juiste informatie of een passend advies voor uw situatie.

MEER WETEN

FILM

Bekijk de YouTube film hieronder over de noodzaak van goede brand- en rookwerende deuren.

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak