Brandwerende deuren met glas

Brandwerende deuren met glas zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en brand. Deuren met een GND-kwaliteitslabel zijn perfect voor woningen of panden waar het risico op brand of rookschade bestaat.

 

Brandwerende binnendeuren voor uw huis

Brandwerende binnendeuren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en brand. Deuren met een GND-kwaliteitslabel zijn perfect voor woningen of panden waar het risico op brand of rookschade bestaat. Brandwerende binnendeuren zijn gemaakt van materialen die de warmte tijdens een brand binnen houden en voorkomen dat de vlammen zich door het pand verspreiden. Deze deuren bieden ook bescherming tegen rookschade en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Brandwerende deuren met glas

GND-garantie geldt niet alleen voor massief houten (dichte) deuren. Brandwerende deuren met glas kunnen ook voldoen aan alle gestelde eisen in het bouwbesluit. Voor woningen en gebouwen is het in sommige gevallen wenselijk om deuren met glas te gebruiken. Hierdoor is het gebouw voorzien van meer licht of is het inzichtelijker. In het geval van een brand is een brandwerende GND-deur van groot belang. Deze biedt veel voordelen ten opzichte van een normale deur in woningen en gebouwen.

Uitgebreid testen en hoge kwaliteitseisen

GND-garantie biedt een veilig gevoel. De brandwerende deuren met glas worden getest door een onafhankelijke en gecertificeerde instelling. Daarnaast voldoen de deuren aan alle gestelde eisen uit het bouwbesluit. We hebben verschillende zekerheidsklassen. Hiermee maken we duidelijk of alleen het deurblad of ook het hang- en sluitwerk en de combinatie met het kozijn gegarandeerd voldoen aan het testcertificaat.

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

Hoe herken ik brandwerende deuren met glas?

Hierbij geldt dat deze deuren worden voorzien van dezelfde labels als massief houten (dichte) GND-deuren. Er zijn verschillende labels geplaatst in de hangzijde van de deur. Er is een rood garantielabel zichtbaar. Daarnaast is er een zekerheidslabel geplaatst die voorzien is van een brand icoon. Dit geeft aan dat de deur brandwerend is voor een bepaalde tijd. Wanneer de QR-code gescand wordt kunt u zien hoe lang de deur brandwerend is. Dit kan variëren van 30 tot 60 minuten. Brandwerende deuren met glas bieden dus tijd om te ontkomen wanneer zich een brand voordoet in het gebouw. Deze tijd is essentieel om iedereen zonder verwondingen te laten ontkomen. Wanneer u het zekerheidslabel scant, ziet u nog meer informatie. Zo ziet u ook hoe de deur is geplaatst en wie er verantwoordelijk is voor de verschillende werkzaamheden.

 

Wilt u meer informatie over GND-garantie voor brandwerende deuren met glas? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

FILM

Bekijk de YouTube film hieronder over de noodzaak van goede brand- en rookwerende deuren.

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak