Voor een woning of gebouw is het essentieel om een geïsoleerde deur te hebben. Hierdoor kan er veel warmte worden behouden. Dit scheelt uiteraard ook in de energiekosten die gemaakt worden. Daarnaast draagt het ook bij aan het comfort dat wordt ervaren in een woning. Wanneer tocht en warmte verloren gaat, is dit niet wenselijk. Met een goed geïsoleerde deur is er geen energieverspilling. Dit resulteert in een lagere energierekening. Deuren met een GND-label zijn goed geïsoleerd en voldoen aan alle geldende eisen.

BENG-eisen

Geïsoleerde GND-deuren dragen bij aan het tegengaan van energieverlies. Voor nieuwbouw gelden vanaf 2021 de strenge BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Een goed geïsoleerde deur en deur-kozijncombinaties spelen een belangrijke rol in de thermische isolatie van de gevel. Hierdoor ontstaan er een aantal positieve effecten. 

  • Ze zorgen voor een prettig en comfortabel huis.
  • Het resulteert in een lagere energierekening. 
  • CO2 wordt gereduceerd. 

Geïsoleerde GND-deur

Hoe herkent u een GND-deur die goed geïsoleerd is? Allereerst zijn alle deuren met een GND-label goed geïsoleerd. Deze voldoen aan alle geldende eisen uit het bouwbesluit. Daarnaast worden GND-deuren uitgebreid getest door een onafhankelijke, gecertificeerde instelling. Daarnaast maken we met verschillende zekerheidsklassen duidelijk of alleen het deurblad of ook het hang- en sluitwerk en combinatie met het kozijn voldoen aan het certificaat. 

Klimaatneutraal in 2050

GND-deuren dragen bij aan een klimaatneutraal land in 2050. Het isoleren van woningen en gebouwen vermindert de energievraag sterk. Een geïsoleerde deur draagt hier in hoge mate aan bij. Het is zelfs één van de belangrijkste mogelijkheden om de doelen van energietransitie te behalen. In Nederland zijn 3 op de 4 bestaande woningen niet goed geïsoleerd. 

Meer informatie nodig of heeft u een andere vraag over een goed geïsoleerde deur? Neem dan contact met ons op. We voorzien u graag van de juiste informatie.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Veel vragen en antwoorden over deuren en garanties zijn opgenomen in de publicatie
Veel gestelde vragen over deuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GND.