Onderhoud binnendeuren

Een goede deur verdient ook goed onderhoud. Voor optimale prestaties moet u het hang- en sluitwerk periodiek invetten met een geschikt smeermiddel. Controleer uw deuren ook regelmatig op beschadigingen. Beschadigde deuren moet u vervangen of laten repareren door een vakman.

Reiniging

Binnendeuren kunt u het best reinigen met een zacht reinigingsmiddel. Neem de deur af met een vochtige doek (en herhaal dit indien nodig). Wrijf de deur vervolgens na met een schone, droge doek. Potlood-, pen-, en viltstiftstrepen kunt u het best verwijderen met een gum.

Liever geen geconcentreerde en schurende middelen

Gebruik van geconcentreerde reinigingsmiddelen en oplosmiddelen (terpentine of wasbenzine) kan de toplaag aantasten. Indien dit door sterke vervuiling toch noodzakelijk is, zorg er dan voor dat het contact met de toplaag zo kort mogelijk is. Daarna moet u het oppervlak altijd met een vochtige doek reinigen en vervolgens met een schone droge doek nawrijven.

Let op: er mogen beslist geen schurende schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij gebruik van schoonmaakmiddelen altijd de voorschriften van de desbetreffende fabrikant.

Voorkom vocht

Bij het vochtig reinigen van de vloer onder de deur moet de vloer direct droog worden gemaakt om absorptie van water door de deur te vermijden. Vochtige ruimtes met binnendeuren (bv badkamers) moeten regelmatig geventileerd worden.

Onderhoudsvoorschriften

Om alles nog eens na te lezen kunt u de GND onderhoudsvoorschriften versie 2014 downloaden.