Isolatie deuren

Het hebben van goede isolatiedeuren is enorm van belang. Ze dragen bij aan comfort en warmte in huis. Daarbij komt dat de deuren bijdragen aan een lagere energierekening. Dit komt doordat er geen energieverspilling plaats vindt. Wat mag u verwachten van isolerende deuren met het GND-label? Dat en meer leest u hieronder.

Isolatie

Goede thermische isolatiedeuren maken het verschil tussen huis en thuis. Ze dragen bij aan behaaglijk en comfortabel wonen. Positief effect: geen energieverspilling en een lagere energierekening. Wat mag u verwachten van isolerende deuren met het GND-label? Dat en meer leest u hieronder.

GND waarborgt de kwaliteit van isolatie deuren

De isolatie van deuren is erg belangrijk voor een woning of gebouw. Een goede isolatie deur draagt namelijk bij aan de reductie van energiegebruik. GND-deuren zijn uitgebreid getest en voldoen aan alle geldende eisen. Wij staan voor gegarandeerde kwaliteit en optimale deurprestaties op het gebied van de volgende aspecten:

  • Brandwering
  • Rookwering
  • Isolatie van de deur
  • Geluidwering
  • Inbraakwering

GND-deuren zijn getest en voldoen aan het GND-garantielabel en onze zekerheidsklassen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan hier verder.

Isolatie van deuren is van groot belang voor woning of gebouw

De isolatie van deuren is van groot belang. Er gaat namelijk veel energie verloren doordat deuren niet goed isoleren en tochten. GND-deuren voldoen aan een aantal strenge eisen die gelden binnen het bouwbesluit. Warmteverlies beperking is een belangrijke factor bij een deur die goed geïsoleerd is. Dit moet zo geoptimaliseerd mogelijk zijn. Hierin zijn vier klassen bepaald die de isolatiewaarde aangeven.

GND-Tabel-Isolatieklasse-Compact

Wat houdt GND-garantie in?

Deuren moeten natuurlijk geschikt zijn voor het beoogde doel. Met een GND-deur voldoet u in ieder geval aan het bouwbesluit. Met de GND-zekerheidsklassen bieden de aangesloten fabrikanten garantie op de functionele prestaties die isolatie deuren bieden.

GND-garantielabel en zekerheidsklassen

GND-deuren voldoen aan strenge eisen. Hierdoor kan de kwaliteit en veiligheid worden gegarandeerd. Om de deuren te herkennen zijn er drie labels die gebruikt worden. Met de QR-code kan de status van de deur worden uitgelezen. In de app ziet u in een oogopslag hoe de deur is geleverd, wie er verantwoordelijk is voor welke werkzaamheden en wat de prestaties van de deur zijn. Zo ziet u bijvoorbeeld ook hoe lang de deur brandwerend is in het geval van een brand. Dit is 30, 60 of soms zelfs 90 minuten.

 

Heeft u meer informatie nodig over GND-garantie of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Labels-Prestaties+scanscherm

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak