Heeft u last van tocht in uw woning? Dan is het van belang om deze tocht bij uw voordeur tegen te gaan. Met een tochtvrije GND-deur kiest u voor kwaliteit en energiebesparing. Doordat de deuren worden getest op isolatiewaarde, kunt u ervan uitgaan dat de deuren geen tocht doorlaten. Wanneer deuren voorzien zijn van een GND-label voldoen de deuren en kozijnen aan bepaalde strenge eisen. Hierdoor weet u zeker dat de deur beschikt over certificaten en garantie die vallen binnen de geldende eisen. Lees hieronder meer over hoe tocht bij uw voordeur effect heeft op uw energierekening.

Tochtvrije deuren verminderen de energiekosten

Wanneer warmte ontsnapt uit uw woning of kou de woning betreedt, verliest u eigenlijk al energie. Daarom is een goede afdichtende deur van groot belang. Luchtlekkages moeten beperkt worden. Dit is essentieel voor het beheersen van de energierekening, het functioneren van de constructie, de gezondheid van de mensen en het comfort in een gebouw. Tocht bij de voordeur moet dus voorkomen worden. Dit kan met een goede afdichtende GND-deur. Deze voldoen aan alle Europese eisen. 

Waaraan moet een GND-deur voldoen?

Wanneer we het hebben over tocht bij uw voordeur spreken we over luchtlekkage. Het bouwbesluit bepaalt aan welke luchtlekkage de schil van een gebouw moet voldoen. Daarbij geeft het aan op welke wijze deze getest moet worden. Dit gaat om deuren in de buitenschil. Dit geldt dus niet voor deuren die in een gebouw of woning aanwezig zijn. Deuren met een GND-label voldoen aan alle eisen uit het bouwbesluit. Hoe de winddichtheid van deur- en kozijncombinatie zijn getest en welke prestatie is behaald, is terug te vinden in het betreffende testrapport.

Wilt u meer informatie over GND-deuren die tocht bij de voordeur voorkomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs zorgen ervoor dat u de juiste informatie tot uw beschikking krijgt.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Veel vragen en antwoorden over deuren en garanties zijn opgenomen in de publicatie
Veel gestelde vragen over deuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GND.