Brandwerende deur met kozijn

Een brandwerende deur met kozijn draagt bij aan een goede leefomgeving. Deze geven u een veilig gevoel en dragen bij aan het remmen van een brand. Bent u benieuwd naar de andere functionaliteiten? Lees dan hieronder verder.

Rook

Veel mensen zijn bang voor brand; maar onderschat ook rook niet. Een goede rookwerende deur redt levens. Graag vertellen we u meer over de rookwerende prestaties van deuren met GND-garantie.

Brandwerende deur met kozijn

Een brandwerende deur met kozijn draagt bij tot een goede leefomgeving. Bovendien zijn ze ook toepasbaar op plaatsen waar het bouwbesluit brandbeveiliging voorschrijft. Deze deur-/kozijncombinaties zijn er namelijk voor ontwikkelt om u te allen tijden een veilig gevoel te geven. Een brand kan zich namelijk razendsnel verspreiden en richt daarnaast ook nog is een hoop schade aan. Het is voor de veiligheid hierdoor van belang om een pand zo brandvertragend mogelijk in te richten. Om deze reden worden alle deuren van onze aangesloten fabrikanten getest op onder andere brand- en rookwerendheid, het doorkomen van tocht, isolatie, inbraakgevoeligheid en de mate waarin de deur geluid dempt.

Nieuwe wetgeving omtrent brandwerende deuren met kozijn

De brandwerende deuren met kozijnen worden in Nederland reeds getest volgens NEN 6090. Dit verwijst naar de Europese norm voor brandwerende deuren, de EN 1634-1. Deze EN 1634-1 norm is sinds 2019 van toepassing waarmee nieuwe en andere eisen aan de brandwerendheid van deuren worden gesteld. Al onze aangesloten GND fabrikanten testen dan ook hun deuren volgens deze strenge regels. Deze testresultaten met betrekking tot de deur-/kozijncombinatie zijn dan ook samen met de prestaties die de deur levert, terug te vinden in het testrapport.

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

Deurdikte

Het Bouwbesluit eist in hun nieuwe regelgeving bij een woonfunctie een vrije doorgang van minimaal 850 x 2300 mm. Daarentegen mag bij een niet-woonfunctie/bestaande bouw hiervan wel worden afgeweken. Voor buitendeuren adviseren wij daarom in verband met de isolatie en tochtdichting minimaal 54 mm dikte voor een deur. Alleen bij vervangingssituaties of opslagdeuren kan hiervan worden afgeweken en gekozen worden voor een 38 mm deur.

Bent u op zoek naar een brandwerende deur met kozijn? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u bij GND Garantiedeuren graag verder bij het vinden van een geschikt model.

FILM

Voor meer informatie over de nieuwe eisen voor rookwerenheid van deuren kunt het webinar brand- en rookwerende deuren dat 24 juli 2021 is gehouden terugkijken. webinar

Bekijk de YouTube film hieronder over de noodzaak van goede brand- en rookwerende deuren.

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak