Brand brengt erg veel risico’s met zich mee in woningen en gebouwen. In Nederland overlijden er meer dan 30 mensen per jaar als gevolg van een woningbrand. Brandwerende deuren die 60 minuten bieden voor mensen om weg te komen, zijn essentieel. Deze tijd is hard nodig wanneer er een brand uitbreekt. Dit biedt mensen de mogelijkheden om te ontkomen uit het gebouw of de woning. GND-deuren zijn uitgebreid getest en gecertificeerd door een onafhankelijke instelling. Hierdoor kan de kwaliteit en veiligheid van de deuren gegarandeerd worden. 

GND-garantie en zekerheid klassen

Het voorkomen en beperken van brand schade en -slachtoffers is van groot belang bij een brand. Brandwerende deuren die 60 minuten brandwerend zijn, geven de tijd om actie te ondernemen voordat de brand volledig is uitgebroken in het gebouw. Brandwerende GND-deuren worden uitgebreid getest om te voldoen aan de strenge geldende eisen. Door middel van verschillende zekerheidsklassen wordt duidelijk welke onderdelen gegarandeerd voldoen aan het testcertificaat. Zo is het helder of alleen het deurblad of ook het hang- en sluitwerk hierbinnen vallen. Daarnaast wordt ook de combinatie met de kozijnen uitgebreid getest. 

Hoe weet u of brandwerende deuren 30 of 60 minuten brandwerend zijn?

GND-deuren zijn voorzien van verschillende labels. Wanneer het gaat om een brandwerende deur kunt u het rode garantielabel herkennen. Daaronder is het zekerheidslabel geplaatst met daarop een QR-code. Hiermee kan de status van de deur worden uitgelezen. In het overzicht vindt u informatie over hoe de deur is geplaatst. Verder is ook te zien door wie er werkzaamheden zijn uitgevoerd aan de deur. Daarnaast is ook te zien of de brandwerende deuren 30 of 60 minuten brandwerend zijn.

Wilt u meer weten over brandwerende deuren die 60 minuten brandwerend zijn? Neem dan contact met ons op. We voorzien u graag van de juiste informatie om u verder te helpen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Veel vragen en antwoorden over deuren en garanties zijn opgenomen in de publicatie
Veel gestelde vragen over deuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GND.