Een deur is maar gewoon een deur tot u last heeft van geluid. Geluidhinder wordt ervaren als storend. Daarom is het van belang om in een woning of gebouw geluiddempende deuren te plaatsen. Hierdoor wordt het grootste deel van de geluidhinder gedempt. Wist u dat geluidhinder een zeer negatieve invloed heeft op de gezondheid van mensen? Zo kan het resulteren in slaapgebrek, toename van stress of een verhoogde bloeddruk. Daarnaast kan het ook de oorzaak zijn van bloedstolling en kan zelfs overlijden op de loer liggen.

Goede, geluiddichte deuren en kozijnen zijn een must

Geluiddempende deuren zijn van grote waarde voor woningen en gebouwen. Het ontneemt de geluidshinder in hoge mate. Hierdoor is er een minder negatief effect op de gezondheid van mensen. Het voordeel van een goed geïsoleerde GND-deur is dat deze uitgebreid getest is. Dit wordt gedaan door een gecertificeerde en onafhankelijke instelling. De geluiddempende deuren voldoen aan alle eisen. Tevens worden deze voorzien van een testcertificaat. Dit één van de eisen die gelden voor deuren met een GND-garantielabel. 

Zekerheidsklassen voor geluiddempende deuren

Wanneer een deur voorzien is van een GND-garantielabel weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd wordt. Daarnaast voldoet een GND-deur aan alle geldende Europese eisen en aan de eisen uit het bouwbesluit. Met verschillende zekerheidsklassen maken we duidelijk of alleen het deurblad of ook het hang- en sluitwerk en de combinatie met het kozijn gegarandeerd voldoen aan het testcertificaat.

GND-garantielabel en zekerheidslabel

Om een GND-deur te herkennen kunt u kijken aan de hangzijde van de deur. Hier vindt u het garantielabel en daaronder het zekerheidslabel. De QR-code op het label is te scannen en geeft inzicht in een aantal zaken. 

  • Hoe de deur is geleverd.
  • Wie er verantwoordelijk is voor werkzaamheden in het proces van leveren en plaatsen.
  • Welke prestaties de deur levert.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op. 

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Veel vragen en antwoorden over deuren en garanties zijn opgenomen in de publicatie
Veel gestelde vragen over deuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GND.