Geluiddempende deuren

Het is belangrijk om goede geluiddempende deuren te plaatsen. Het plaatsen van deze deuren voorkomt geluidhinder. Geluiddempende deuren met GND-garantie voldoen aan de geldende geluideisen. Hoe herkent u zo’n deur en wat zijn
de voordelen?

Geluid

Goede, geluidsdichte deuren en kozijnen zijn een must. Geluidwerende deuren met GND-garantie voldoen aan de geldende geluideisen. Hoe herkent u zo’n deur en wat zijn de voordelen?

Geluiddempende GND-deuren

Een deur is maar gewoon een deur tot u last heeft van geluid. Geluidhinder wordt ervaren als storend. Daarom is het van belang om in een woning of gebouw geluiddempende deuren te plaatsen. Hierdoor wordt het grootste deel van de geluidhinder gedempt. Wist u dat geluidhinder een zeer negatieve invloed heeft op de gezondheid van mensen? Zo kan het resulteren in slaapgebrek, toename van stress of een verhoogde bloeddruk. Daarnaast kan het ook de oorzaak zijn van bloedstolling en kan zelfs overlijden op de loer liggen.


Goede, geluiddichte deuren en kozijnen zijn een must

Geluiddempende deuren zijn van grote waarde voor woningen en gebouwen. Het ontneemt de geluidshinder in hoge mate. Hierdoor is er een minder negatief effect op de gezondheid van mensen. Het voordeel van een goed geïsoleerde GND-deur is dat deze uitgebreid getest is. Dit wordt gedaan door een gecertificeerde en onafhankelijke instelling. De geluiddempende deuren voldoen aan alle eisen. Tevens worden deze voorzien van een testcertificaat. Dit één van de eisen die gelden voor deuren met een GND-garantielabel.

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

Zekerheidsklassen voor geluiddempende deuren

Wanneer een deur voorzien is van een GND-garantielabel weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd wordt. Daarnaast voldoet een GND-deur aan alle geldende Europese eisen en aan de eisen uit het bouwbesluit. Met verschillende zekerheidsklassen maken we duidelijk of alleen het deurblad of ook het hang- en sluitwerk en de combinatie met het kozijn gegarandeerd voldoen aan het testcertificaat.

GND-garantielabel en zekerheidslabel

Om een GND-deur te herkennen kunt u kijken aan de hangzijde van de deur. Hier vindt u het garantielabel en daaronder het zekerheidslabel. De QR-code op het label is te scannen en geeft inzicht in een aantal zaken.

  • Hoe de deur is geleverd.
  • Wie er verantwoordelijk is voor werkzaamheden in het proces van leveren en plaatsen.
  • Welke prestaties de deur levert.

Contact

Wilt u meer informatie over onze GND-deuren? Of heeft u vragen over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Film Geluidwerende deuren

Bekijk hier de GND-film over de noodzaak van geluidwerende deuren:

Film GND-webinar Geluid

Bekijk hier de film over het GND-webinar Geluid op woensdag 28 oktober 2020:

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak