Geluidsdichte deur

Op zoek naar een goede, geluidsdichte deur en/of kozijnen? Dan bent u bij GND aan het juiste adres. Deuren met GND-garantie voldoen aan de geldende geluidseisen. Maar hoe herkent u zo’n deur en wat zijn de voordelen? Dat vertellen we u.

Geluid

Goede, geluidsdichte deuren en kozijnen zijn een must. Geluidwerende deuren met GND-garantie voldoen aan de geldende geluideisen. Hoe herkent u zo’n deur en wat zijn de voordelen?

Waarom een geluidsdichte deur?

Geluidshinder is iets dat veel wordt ervaren. Uit onderzoek blijkt zelfs dat bijna vier miljoen Nederlanders langdurig geluidshinder ervaren. Hierbij komen verschillende gevolgen kijken die invloed hebben op de gezondheid. Hierbij kunt u denken aan slaapgebrek, verhoogde stress, een hoge bloeddruk. naast het feit dat het soms erg hinderlijk kan zijn, is er ook gevaar door langdurige geluidhinder. In zeldzame gevallen geeft dit hart- en vaatziekten en uiteindelijk sterfte tot gevolg. Daarom is het van belang om een goede geluidsdichte deur te hebben in uw woning. Ook op de werkplek heeft geluidshinder groot effect. Zo kan het zijn dat het werkklimaat verslechterd of dat het concentratievermogen en de productiviteit negatief worden beïnvloed.

De deuren zijn te herkennen aan het GND-garantielabel en het daaronder geplaatste zekerheidslabel, dat in de hangzijde van de deur is aangebracht. Lees meer over de GND-garantiedeuren.

Geluidscategorieën van GND

Het Bouwbesluit stelt bepaalde eisen aan geluidsisolatie voor woningen. Dit geeft aan op welke wijze geluidwerende deuren en kozijn getest moeten worden. In een appartement moeten de wanden bijvoorbeeld voldoen aan de 0 dB-eis. Dit houdt in dat er een minimale geluidsoverdracht plaatsvindt tussen woningen. Dit verschilt per woning. Geluidwerende deuren inclusief kozijnen worden in Nederland getest volgens NEN 5077. De meetmethode is vastgelegd in de ISO 10140-2. Van hieruit wordt de geluidsisolatie berekend en uitgedrukt in decibels. De GND-geluidscategorieën zijn:

0 – Geen waarde bepaald
1 – 32dB
2 – 37dB
3 – 42dB
4 – 47dB

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

Contact

Wilt u meer weten over een geluidsdichte deur of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We voorzien u vrijblijvend van de juiste informatie of een passend advies voor uw situatie.

Film Geluidwerende deuren

Bekijk hier de GND-film over de noodzaak van geluidwerende deuren:

Film GND-webinar Geluid

Bekijk hier de film over het GND-webinar Geluid op woensdag 28 oktober 2020:

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak