Hoeveel mag een deur kromtrekken?

Hoeveel mag een deur kromtrekken? Lees verder op deze pagina hoe wij bij GND omgaan met deuren die kromtrekken.

Wat is kromtrekken van een deur en waarom is het belangrijk?

Het kromtrekken van deuren is een belangrijk aspect van de prestaties van een deur. Het verwijst naar de mate waarin een deur van vorm verandert onder invloed van temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Dit kan leiden tot problemen met de werking van de deur, zoals slijtage, afdichting of inbraakbeveiliging.

Het is belangrijk om het kromtrekken van een deur in de gaten te houden. Te veel kromtrekken kan namelijk leiden tot verminderde veiligheid, energieprestaties en duurzaamheid van de deur. Daarnaast kan te veel kromtrekken leiden tot problemen met de deurafdichting en verminderde inbraakbeveiliging.

Bij GND houden wij ons aan strenge normen en richtlijnen voor het kromtrekken van deuren. Heeft u hier vragen over? Klik dan hier om naar de veelgestelde vragen te gaan.

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

GND-zekerheidklassen

Een van de belangrijke factoren die bepaalt hoeveel een deur mag kromtrekken is de stabiliteitsklasse waarin de deur valt. Bij GND houden wij ons aan strenge normen voor deurstabiliteitsklassen, die bepalen hoeveel een deur mag kromtrekken.

Het is belangrijk om te weten welke stabiliteitsklasse op uw deur van toepassing is. Deze bepaalt namelijk hoeveel de deur mag kromtrekken en hoe de deur zal functioneren in de specifieke omgeving waarin hij wordt gebruikt. Bij GND zorgen we ervoor dat we ons aan deze normen houden. Zo bent u verzekerd van een veilige, efficiënte en duurzame deur.

Het is ook belangrijk op te merken dat de kromming van de deur en die van het kozijn samen de prestaties bepalen. Daarom is het een goed idee om bij het meten deze van beide vast te stellen. Bij GND verzekeren we u dat we voor uw specifieke situatie de juiste deur zullen vinden. Ook zal deze volledig voldoen aan de eisen van de stabiliteitsklasse en de normen voor kromming en/of vervorming.

Garantiereglement voor kromtrekken van deuren bij GND

Wanneer er iets met de deur aan de hand is en de kromming meer is dan 10mm ten opzichte van de middelloodlijn na een volledig stookseizoen, dan kunt u via uw leverancier van de deur een klachtmelding doen bij de fabrikant van uw deur. De fabrikant zal de klacht in behandeling nemen en zal er alles aan doen om het probleem op te lossen.

Wij bieden mensen met een GND-label ook de zekerheid van een meerjarige garantie conform het uniforme GND-garantiereglement. Dit garandeert u dat uw deur voldoet aan de stabiliteitsklasse normen en dat we zullen zorgen voor een oplossing als er problemen zijn met de kromming.

Contact opnemen

Wij raden u aan contact met ons op te nemen als u vragen of zorgen heeft over het kromtrekken van uw deur. Zo kunnen wij u helpen de juiste oplossing te vinden. Onze garantie op kromtrekken van deuren is er om u ervan te verzekeren dat u een veilige, efficiënte en duurzame deur heeft. Bovendien zijn we er om u te helpen als er problemen zijn.

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak