Rookwerendheid in het bouwbesluit

Rook kan veel schade aanrichten. Een goede rookwerende deur kan levens redden. Wilt u meer weten over onze rookwerende deuren met GND-garantie? Lees dan hieronder verder.

Rookwerendheid bouwbesluit

Veel mensen zijn bang voor brand; maar onderschat ook rook niet. Een goede rookwerende deur redt levens. Graag vertellen we u meer over de rookwerende prestaties van deuren met GND-garantie.

Rookwerendheid in het bouwbesluit

Vooruitlopend op de nieuwe omgevingswet van 1 januari 2023 moeten rookwerende deuren aan nieuwe eisen voldoen. Hier schrijven we een korte samenvatting van de rookwerend in het bouwbesluit. Het complete rookwerendheid bouwbesluit staat op de website van de rijksoverheid.

Het rookwerendheid Bouwbesluit is dus de regelgeving van de overheid waar de rookwerende deuren aan moet voldoen.

De nieuwe eisen

De nieuwe eisen voor rookwerendheid van 2023 zijn eigenlijk niet meer gebaseerd op brandwerendheid maar op luchtdichtheid van constructieonderdelen en scheidende bouwdelen bij veranderende kamertemperaturen.

  • 20 graden met een drukverschil van 25Pa.
  • 200 graden met een drukverschil oplopend tot 50Pa.

De warme en de koude rook worden in de wet het meeste besproken, echter zijn de drukverschillen net zo belangrijk.

  • * Sa: Weert rook bij koude rook in een omgevingstemperatuur van ± 20 ° De Sa-eis wordt vooral gesteld in gebouwen waar niet geslapen wordt.
  • * S200: Weert rook bij warme rook tot 200 °C. De S200-eis wordt vooral gesteld in nieuwbouw met slaapfunctie, zoals hotels, ziekenhuizen en kinderdagverblijven.

Bij GND zijn we experts in garantiedeuren en voldoen we aan alle eisen die worden gesteld door de overheid. Zo weet u zeker dat u passend beschermd bent voor brand, rook, geluid, kou of inbraak.

Omdat de GND-koepelorganisatie meerdere Nederlandse deurenfabrikanten huist hebben we een aanvullend kwaliteitslabel ontwikkelt.

Gnd-labels

Garantielabel

Zekerheidslabel

deurprestaties gnd-labels verkennen

Waarom kiezen voor rookwerendheid?

Het is veel mensen hun grootste nachtmerrie; brand in huis. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is de grootste doodsoorzaak bij brand niet het vuur maar de rook die vrijkomt bij het vuur. Door het inademen van rook zult u ook gaan hoesten en kunt u bewustzijn verliezen. Daarom is het erg belangrijk om uzelf en uw dierbaren te beschermen in deze situatie.

De voordelen van GND Garantiedeuren

De garantiedeuren van GND beschermen jaarlijks duizenden mensen tegen verschillende gevaren. Om u te verzekeren van onze expertise geven ziet u hier een overzicht van onze keurmerken.

  • BBN (Brandveilig bouwen Nederland)
  • PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen)
  • FSC en FSC certificaat voor duurzaamheidswaarborging

.

Contact

GND Garantiedeuren is jarenlang expert op het gebied van veiligheid. Onze deuren beschermen u tegen brand, rook, geluid, kou of inbraak. Wilt u ook zekerheid voor uw familie, bedrijf en bezittingen? Neem dan contact op voor professionele ondersteuning met een van onze adviseurs.

Brand

Rook

Isolatie

Tocht

Geluid

Anti inbraak deuren

Inbraak